Reţete pentru pitici

Diversificarea

Personal, trecerea de la hrană bazată numai pe lăptic la hrana solidă (aka piureuri) mi s-a părut cea mai dificilă etapă din viaţa micuţei mele Sonia. Trebuie să menţionez că a fost hrănită cu lapte formulă aproape de la început şi diversificarea am pornit-o la 4 luni şi un pic, la sfatul medicului pediatru, cu cereale, apoi legume, apoi legume cu cărniţă şi după 5 luni am introdus şi fructele.

Mai întâi i-am dat cerealele la biberon dar nu a supt mai mult de două săptămâni din lapte îngroşat. Pur şi simplu nu s-a obişnuit să sugă altceva decât lapte, apă sau ceai din biberon, chiar dacă tetina avea orificiul de curgere mai mare în cazul cerealelor sau supei.

Când a fost momentul să treacă la legume, cel mai mare chin a fost să o învăţ cu linguriţa. Dar a trecut şi asta. În aproximativ o lună.

Legumele cu carne au fost acceptate mult mai uşor şi mai ales când mami s-a hotărât să îi gătească copilului mâncăruri mult mai gustoase, cu ierburi aromate.

Iaurtul, de când i l-am dat prima dată, a fost preferatul ei şi acum i-l amestec cam la o masă în fiecare zi. Ajută şi la tranzit. Când are însă mai mult de 3 scaune pe zi atunci evit iaurtul în ziua următoare.

Mai greu a fost cu introducerea fructelor dar, uşor-uşor Sonia a învăţat că un măr copt cu brânzică nu e chiar aşa de acru cum e iaurtul şi nici foarte dulce. Primul fruct pe care nu l-a respins a fost banana, dar numai în combinaţie cu iaurt şi biscuite. Deh, îi plac acriturile din lapte, nu din fructe.

Şi da, dacă vreţi să vă oripilaţi, îi dau copilului biscuiţi simpli, cu gluten, de pe la 5 luni şi ceva şi nu a păţit nimic.

Secretul diversificării la Sonia a fost să îi dau să mănânce orice în afară de lapte. Pur şi simplu, nu mai voia atât de mult lapte ca înainte, după ce a dat de alte gusturi şi atunci, după ce într-o săptămână şi jumătate nu a mai luat deloc în greutate, am hotărât să îi măresc numărul meselor cu hrană solidă.

La 6 luni mânca 3 mese solide în fiecare zi şi 4 de lapte, dar nu foarte mari (min. 90 – max. 180 ml) şi avea 7 kg.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: