Reţete pentru pitici

Sufleu de peşte cu legume

Posted on: 04/02/2011

Foarte bună revista Bucate pentru copii din care m-am inspirat de câteva ori în ultimele luni. Recomand să o cumpăraţi. A văzut acolo zilele trecute un sufleu de peşte cu ciuperci, dar nu aveam ciuperci în frigider şi era prea dimineaţă şi prea frig ca să merg la cumpărături, aşa că am improvizat cu nişte dovlecel şi morcovi. A ieşit foarte yummy, după cum a apreciat şi prinţu’ consort care de multe ori primeşte la pachet o parte din experimentele mele culinare adresate copilului:).

Ingrediente:

un file de peşte alb (eu am folosit şalău de Nil, că românesc nu am găsit)

1 morcov mai mare sau 2 mici

1/2 de dovlecel

300 ml lapte

2 linguri făină

3 ouă

70-80 g unt

50 g brânză Cheddar rasă (Mild de la Prodlacta parcă)

sare, piper, pesmet, o lingură ulei de măsline

Se taie peştele bucăţi şi se pune la fiert în apă cu sare şi puţină zeamă de lămâie. Nu durează mai mult de 10-15 minute.

Între timp se taie morcovul felii subţiri, dovlecelul cubuleţe mici şi se pun la călit la foc rapid într-un vas antiaderent. Se călesc 3-4 minute şi se iau de pe foc.

Se pune într-o crăticioară laptele, untul şi făina, reci, se amestecă şi se pun pe foc mic. Se amestecă frecvent ca să nu se lipească. Se fierbe puţin, cât să se îngroaşe sosul. Se lasă la răcit. Se amestecă cele 3 gălbenuşuri, unul câte unul, legumele şi peştele rupt în bucăţele. Se bat albuşurile cu puţină sare şi se încorporează în sosul alb. Se condimentează.

Un vas yena se unge cu unt, se tapetează cu pesmet. Se toarnă compoziţia în vas, se împrăştie brânza rasă pe deasupra şi se dă la cuptor 30-40 de minute.

4-5 yummies

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: