Reţete pentru pitici

Tocăniţă de pui cu orez şi dovlecei

Posted on: 18/01/2011

(guest post scris de Manu)

Anul acesta, de Crăciun, am fost la Craiova, la buni, care ne-a facut o tocăniţă excelentă, prima mâncărică cu bis, pentru că, după ce a terminat porţia obişnuită, a mai cerut o tură.

Iată ingredientele (cantităţile pot varia în funcţie de cantitatea dorită şi de preferinţe):

  • Carne de pui (buni a folosit piept de pui, dar se poate folosi şi carnea de pe pulpe)
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ardei gras mai mare
  • 2-3 linguri de orez (noi folosim orez brun)
  • 1 cub knorr
  • 1 lingură de ulei de măsline (sau orice fel de ulei)
  • puţin pătrunjel tocat

Prepararea este simplă, simplă. Carnea de pui, dovlecelul, ceapa şi ardeiul se toacă marunt. Morcovul se dă pe răzătoare iar usturoiul se zdrobeşte. Se amestecă toate ingredientele, se pun într-o oală (sau vas termorezistent), se adaugă cubul knorr, uleiul şi apa cât să acopere compoziţia şi se dau la cuptor. Se verifică din când în când să nu rămână complet fără apă. Spre final se pune şi pătrunjelul. Totul este gata în 40-45 minute.

Tot spre final se poate adăuga şi o roşie (noi nu am adăugat). O altă prietenă a adăugat, la final, caşcaval ras pe deasupra şi a mai lasat 5 minute la cuptor. Noi nu am încercat încă această variantă.

Conform sistemului deţinătoarei blogului, îi dau 5 yummies.🙂

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: