Reţete pentru pitici

Conopidă cu brânză şi paste

Posted on: 04/11/2010

Eu nu sunt fan conopidă deloc, iar prinţu’ consort nici nu vrea să audă de ea. Totuşi, m-am gândit că micuţa teroristă ar trebui să guste de toate când e mică, astfel încât, atunci când va mai creşte, să aibă de unde alege:).

Toamna trecută, când era încă mică am mai făcut o reţetă cu conopidă, dar acum am ajuns la ceva mult mai avansat: conopidă cu paste şi brânză, uşor gratinată.

Ingrediente:

o conopidă mică

brânză Cheddar rasă (cam 50 g)

parmezan ras (2-3 linguri)

brânză mascarpone sau brânză de vaci proaspătă, cât mai fină (2 linguri zdravene)

o cană cu lapte

1 lingură făină de porumb (mălai)

2 mâini de paste mici

sare, piper

Se fierbe conopida ruptă în bucheţele mici sau se găteşte la aburi până se înmoaie în aşa fel încât să poată fi ruptă uşor cu degetele. Între timp se fierb şi pastele în apă cu sare.

După ce a fiert conopida se prepară sosul astfel: laptele se pune la fiert într-o oală. Când e fierbinte se adaugă făina de porumb şi se lasă să se îngroaşe. Se adaugă apoi brânza tare rasă şi se mai lasă puţin la fiert. Se stinge focul, se adaugă brânza proaspătă sau mascarpone, se amestecă bine. Se asezonează. Într-un vas din sticlă termorezistentă se amestecă pastele cu conopida mărunţită cu mâna şi peste ele se toarnă sosul. Pe deasupra se mai rade puţină brânză Cheddar şi se dă la cuptor cam 20-30 de minute sau cât e nevoie astfel încât compoziţia să se gratineze puţin dar să nu prindă crustă groasă deasupra.

4 yummies (asta pentru că noi nu mâncăm conopidă, dar Sonia a ras jumătate de vas mare de tip yena în 2 zile)

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: