Reţete pentru pitici

Supă de roşii

Posted on: 15/09/2010

Dacă tot e vara pe sfârşite şi se mai găsesc diverse legume proaspete prin grădinile bunicilor, m-am gândit să vă împărtăşesc reţeta mea de supă de roşii pentru toată familia. Am observat că nu am adăugat-o pe blog deşi vara asta Sonia s-a bucurat de ea de cel puţin 5 ori. E foarte uşor de făcut şi dacă sunteţi în deplasare, la munte, la mare etc.

Ingrediente cam pentru 4 persoane:

4 roşii mari

2 morcovi

1 ardei roşu sau un gogoşar

o ţelină mică

un cartof mediu (opţional)

o ceapă mare

2-3 căţei de usturoi

puţin ulei de măsline, sare, piper, puţin busuioc proaspăt (tocat)

Se toacă ceapa şi usturoiul, ardeiul şi ţelina şi se călesc toate în 2-3 linguri de ulei de măsline pentru 2-3 minute, doar cât să se mai înmoaie puţin.

Se adaugă roşiile decojite şi tocate. Se lasă să fiarbă în sucul propriu la foc mic cam 5-7 minute (să nu se ardă) şi se adaugă apoi apă (2-3 litri). Se lasă pe foc cam jumătate de oră la foc mediu. Se adaugă condimentele şi la final busuiocul tocat.

Când se mai răceşte se pasează.

Varianta îmbunătăţită cu găluşte: după ce pasezi supa, o pui din nou la fiert, după ce ajunge la punctul de fierbere adaugi găluşte făcute din ou şi griş şi mai fierbi 10-15 minute sau cât trebuie ca găluştele să fie mai moi. Ideal ar fi ca, în această situaţie să pui busuiocul la final de tot, ca să nu îşi piardă toate calităţile şi aromele prin fierbere îndelungată.

5 yummies

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: