Reţete pentru pitici

Mâncare marocană

Posted on: 07/09/2010

Am dat zilele trecute întâmplător peste o reţetă interesantă într-un număr mai vechi din Good Food. Era un fel de mâncare marocană dar, pentru că nu toate ingredientele erau potrivite pentru un pitic de un an si 5 luni, am modificat cam jumătate din reţetă. Ce a ieşit a fost forte apreciat mai ales de tati care a gustat primul🙂.

Ingrediente:

1/2 piept de pui dezosat sau altă bucată de pui

o ceapă mică

4-5 caise deshidratate

2 roşii mari decojite şi tocate (eu am folosit de la conservă dar e de preferat să fie roşii proaspete dacă aveţi prin casă)

1 ou

ulei de măsline, nucşoară, puţin griş, sare, piper, cuşcuş sau paste foarte mici (vreo 3 pumni)

Se toacă puiul şi se amestecă cu un ou bătut şi puţin griş.

Se toacă ceapa şi se pune la călit 2 minute într-un wok cu puţin ulei de măsline (2-3 linguri). Se adaugă caisele deshidratate rocate mărunt şi roşiile. Se pune sare, piper, nucşoară (maximum 1/2 de linguriţă rasă) se lasă să fiarbă încet. Se adaugă apă sau supă de legume ori de pasăre dacă aveţi. Se aduce din nou la punctul de fierbere. Se formează cu linguriţa găluşti din carne şi se pun în sosul de roşii care fierbe. Se mai ţine pe foc mic încă 15 minute ca să se pătrundă bine carnea.

Se adaugă cuşcuşul sau pastele şi, eventual, puţină apă dacă e nevoie. Nu vă faceţi griji dacă găluştele se destramă🙂. La final puteţi adăuga puţin pătrunjel tocat mărunt.

Poftă mare!

+4 yummies

1 Response to "Mâncare marocană"

mmmmmmmmm… ce apetisant suna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: