Reţete pentru pitici

Supă de pasăre cu găluște

Posted on: 08/07/2010

Mi-am dat seama că una dintre cele mai bune și mai simple rețete nu apare aici, deși Sonia o papă cu mare plăcere încă de când avea 6 luni: supa cu găluște.

Noi avem noroc cu bunicu și bunica care au acasă, la Tecuci, păsări. Găini și gâște. Așa că supele de pasăre ale copilului au fost în 90% din cazuri cu pasăre de curte, mai fibroasă, dar mai grasă și mai sănătoasă.

Cum face mami supa. Ia o bucată de pasăre de la buni și o fierbe bine la oala sub presiune, cu puțină sare, ceapă și morcov. Atât de bine o fierbe încât carnea cade singură de pe os.

După ce a fiert carnea, se pune într-o oală o parte supă de pasăre, o parte apă, o ceapă întreagă, un morcov sau doi, un cartof sau doi (depinde de mărime) și se lasă la fiert.

Între timp se bate bine un ou de gâscă sau două ouă de găină, tot de la buni, și se amestecă cu griș. Se adaugă puțină sare și puțin piper (opțional). Se lasă să se umfle grișul. Dacă amestecul e prea moale se mai adaugă un pic de griș și se mai lasă să se umfle.

Dacă ies găluștele prea moi, nu-i bai, chiar dacă se răspândesc prin oală. Tari ca piatra să nu iasă🙂.

După ce au fiert legumele, pun cu lingura găluștele în supă. Las să fiarbă găluștele și adaug puțină cărniță fiartă și la final pătrunjel tocat.

Asta e tot. Supa servită piticului se pasează, punând în zeama din blender legume, o gălușcă și puțină carne.

Mami și tati mănâncă ce rămâne, nepasat, evident.

5 yummies

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: