Reţete pentru pitici

Frigănele

Posted on: 18/06/2010

Sonia e la buni de vreo săptămână, aşa că mami a încetat să mai inventeze reţete pentru pitică sau să scotocească prin toate revistele ei de bucate ca să găsească una de-a gata, potrivită pentru copil.

Pauză de gătit. Mami şi tati se descurcă seara cu brânză cu roşii, un kebap de la Dristor, un sandviş sau o farfurie cu cireşe.

Buni a trecut la aparate. Deocamdată face echilibristică la masa de dimineaţă a copilului care a devenit brusc mai mofturos decât era înainte. Bine, ştiu că au contribuit mai mulţi factori – schimbarea locului, schimbarea „colegilor” de joacă, schimbarea meniului, căldura etc -, dar au trecut vreo 3-4 zile în care copilul nu a mâncat dimineaţă decât iaurt cu biscuiţi iar seara iaurt cu cereale cu biscuiţi:).

Ieri, buni a reputat prima victorie majoră în bătălia micului dejun: a făcut frigănele iar copilul a mâncat aproape o felie întreagă, ceea ce e remarcabil pentru micuţa prinţesă care ţine la siluetă.

Ingrediente (din ce mi-aduc aminte):

2-3-4 felii de pâine (oricum, ce nu mănâncă piticul, papă mami sau tati, în speţă bunica sau bunicul)

un pic de lapte (nu ştiu să zic cât, dar trebuie să iasă o compoziţie mai subţire care să fie absorbită de pâine, totuşi nici foarte subţire:P)

zahăr vanilat (o jumătate de plic sau un plic)

ulei pentru prăjit (o ceaşcă)

Se bate oul cu zahărul vanilat, se adaugă laptele, se înmoaie feliile de pâine în compoziţie, pe rând şi se prăjesc 1-2 minute în uleiul încins, pe o parte iar apoi pe cealaltă. Se lasă la scurs pe un şervet de hârtie şi se rup bucăţele astfel încât piticul să le poată mânca singur din farfurie sau din tava măsuţei lui. Eventual se însoţesc cu un biberon cu iaurt subţire sau cu un castron de iaurt de bivoliţă, mai gras.

Poftă mare!

4-5 yummies

Reclame

1 Response to "Frigănele"

Mmmmmm, bun, bun!
Eu inmoi painea in lapte, apoi in ou batut cu putina sare. E variatie la ce faci tu, da’ mi se pare ca asa iese mai moale felia!
Oricum, friganelele astea-mi aduc aminte de copilarie! Si painea inmuiata in apa peste care aruncam o lingura de zahar! (Sau painea cu unsoare si sare!- bleach, de-asta n-as mai manca acum nici batuta!)
Lucrurile astea simple parca erau mai bune decat oricare alte dulciuri existente acum pe piata!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: