Reţete pentru pitici

Peşte cu legume aromate

Posted on: 07/06/2010

Da’ ştiu că am o obsesie cu peştele🙂. Nu trece săptămână în care copilul să nu aibă peşte la prânz sau la cină. Partea bună este că şi noi mâncăm astfel mai sănătos.

Deunăzi am inventat o reţetă pentru Sonia care s-a dovedit mai bună chiar decât cea pe care am făcut-o pentru noi.

Principalul: să ai la dispoziţie un file de peşte alb, eventual dulce şi un wok (o tigaie adâncă, non-aderentă). Eu am folosit file de şalău de Nil (românesc nu am găsit la Real) care chiar parcă e mai gustos decât cel autohton. Sau poate era mai gustos pentru că era foarte mare (cam 700 g o bucată).

Şi cum se poate găti peştele cel mai uşor? Îl arunci pe grătar după ce l-ai condimentat în prealabil cu niţică sare şi puţin piper. Mai uşor este să îl arunci într-o tigaie antiaderentă de tip grill, unsă cu puţin ulei.

În 10 minute e gata şi pe o parte şi pe cealaltă.

Pentru noi am făcut o salată de cartofi noi, cu ceapă verde, nimic special, după cum avea să se dovedească ulterior.

Pentru copil însă am avut infinit mai multă inspiraţie.🙂 Dar a doua zi:P.

Ingrediente:

o bucată file şalău la grătar (sau orice peşte cu carne dulce şi oase mai puţine)

un sfert ardei gras, roşu

o jumătate dovlecel

un morcov mediu

o roşie

ulei de măsline, salvie, lămâie, pătrunjel

Se curăţă morcovul sau doar se spală bine şi se taie felii subţiri. Se taie ardeiul fâşii subţiri. Se taie dovlecelul pe lung, în sferturi şi apoi în feliuţe subţiri. Se opăreşte roşia şi se decojeşte. Se toacă.

Se pun 2 linguri ulei de măsline într-un wok, se încinge bine şi se aruncă legumele în el. Se călesc la foc iute, aşa cum fac asiaticii, nu românii. Adică puţin ulei, călire rapidă.

Se adaugă roşia tocată şi se mai reduce puţin focul. Se pune puţină salvie, se lasă să fiarbă în sucul lăsat de roşie. Dacă trebuie se mai reduce puţin focul şi se pune puţină apă. Se lasă să fiarbă cam 5 minute sau până se înmoaie un pic roşia.

Se adaugă peştele, se rade deasupra wok-ului puţină coajă de la o lămâie, apoi se stoarce cam un sfert din lămâie, deasupra legumelor. Se pune puţină sare şi un strop de piper, după dorinţă.

Se mai lasă 2 minute şi se pune puţin pătrunjel tocat. Se stinge flacăra şi se lasă să se mai răcorească.

Se pasează sau nu, depinde de pitic. Garantez că reţeta este absolut delicioasă. Coaja de lămâie în combinaţie cu salvia face toţi banii:). Ies cam două porţii ok pentru un copil de un an.

Sonia a mâncat în parc un pahar de blender plin şi încă mai voia:).

5 yummies

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: