Reţete pentru pitici

„Tartă” cu mere

Posted on: 04/02/2010

Am luat din nou la răsfoit cele două cărţi de bucate pentru bebeluşi. Am trecut deja la etapa 9-12 luni şi chiar dacă mă simt foarte confortabil cu unele reţete pe care Sonia le adoră, parcă simt nevoia din când în când să îi mai diversific meniul. Mai ales meniul de mic dejun la care fructele sunt aproape obligatorii, iar reţetele acceptate de Sonia prea puţine.

Aşa am dat peste o reţetă de tartă cu mere pentru pitici. Tartă e mult spus, dar reţeta e bună. De fapt, e un fel de reţetă îmbunătăţită a şodoului pe care l-am mai făcut mai demult.

Ingrediente:

un măr decojit, tăiat în bucăţele

apă, scorţişoară

lapte fierbinte (150 ml)

un ou sau două gălbenuşuri

zahăr vanilat

unt

Se fierbe mărul în puţină apă cu un praf de scorţişoară, la foc mic, într-un vas acoperit cu capac. La final mărul trebuie să fie moale. Nu cred că e necesar să îl fierbeţi mai mult de 7-8 minute.

Ungeţi cu un pic de unt un vas din sticlă termorezistentă. Puneţi bucăţelele de măr la fundul vasului.

Într-un castron bateţi oul sau gălbenuşurile cu 1/3 de plic cu zahăr vanilat şi turnaţi apoi laptele fierbinte peste ou, câte puţin. Alternativă la zahărul vanilat: puteţi fierbe în lapte o bucată baton de vanilie.

Turnaţi compoziţia de ouă şi lapte peste mere. Daţi la cuptor jumătate de oră la foc mediu. Crema trebuie să fie cât de cât închegată dar nu lăsaţi să se caramelizeze pe deasupra câci va fi mai greu de pasat.

La final, după ce s-a mai răcit, pasaţi cu furculiţa sau la blender o parte din „tartă”. E suficientă pentru 2-3 porţii dar nu congelaţi, iar ce rămâne serviţi copilului în cel mult 24 de ore.

5 yummies

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: