Reţete pentru pitici

Smoothie cu fructe de iarnă

Posted on: 03/02/2010

Sonia nu a fost o fană a fructelor niciodată. Cel mai mult au ajuns însă să îi placă merele dar nu oricum, ci mai ales întregi, începute deja de mami, când pot fi apucate cu ambele mânuţe şi roase de ciudă cu nimic altceva decât gingiile din dotare. La 10 luni nu are încă niciun dinte iar merele le roade cum poate de pe la 7 luni:)

În încercarea mea de a o determina să mănânce măcar un sfert sau o jumătate de fruct în fiecare zi, mi-a venit prin cap ideea să îi fac diverse creme cu fructe proaspete. Eu le zic smoothies deşi nu au iaurt, smântână, frişcă sau alte altfel de ingrediente.

Prima dată am făcut o reţetă din:

sucul de la un măr (dat prin storcător)

un kiwi

o banană

Am stors mărul la centrifugă şi apoi am amestecat la blender sucul de măr cu un kiwi decojit şi tăiat bucăţi şi cu o banană, decojită şi ea i ruptă în bucăţi. A ieşit o spumă foarte foarte bună la care, evident, Sonia s-a strâmbat după ce a luat vreo 2-3 linguriţe. Am păcălit-o apoi să mănânce cam un sfert dintr-o cănuţă de-a ei, împărţind linguriţele: 3 la mami şi una la ea.

A doua oară am făcut un smoothie numai din kiwi şi banană, evident, am pus doar jumătate din banană ca să rămână cât de cât fluid. Pe acesta l-am amestecat cu un pic de biscuiţi şi cereale de bebeluş. Nu prea le-a apreciat deşi rezultatul era foarte yummy. Cel puţin, tati s-a bucurat de el.

Voi încerca zilele viitoare şi alte reţete pe care vi le voi dezvălui şi vouă. Şi chiar vă invit să-mi spuneţi cum au reacţionat piticii voştri la ele. Iar dacă aveţi idei referitoare la problema Soniei cu fructele, aş aprecia dacă mi-aţi lăsa comentarii. Menţionez că mănâncă măr copt cu brânzică, banane natur din când în când (adică necoapte sau amestecate cu altceva) şi mai ia şi câte o gură de kiwi când are chef dar nu prea des. Şi mango i-a plăcut când i-am dat într-o zi, dar îl bănuiesc că a cam deranjat-o la stomăcel.

Ambele reţete de smoothie  cu kiwi şi banane sunt cam de 4-5 yummies.

Reclame

2 răspunsuri to "Smoothie cu fructe de iarnă"

Ai descoperit vreo solutie la treaba cu fructele? Ca nici al meu nu se da in vant dupa ele si mor de ciuda cand ii fac chestii delicioase si el urla cu gura cat o sura :))

I-am dat la început fructele care i-au plăcut, adică doar mere. După care, încet-încet am încercat şi cu altceva. Nici acum nu se dă în vânt după banane (mănâncă mai puţin de un sfert când îi dau) şi, în general după fructele dulci.
Roade lămâie şi lime, în schimb, şi i-au plăcut combinaţiile cu ananas-banană şi amestecurile cu fructe de pădure care sunt mai acrişoare. Încearcă cu mai multe şi ai să vezi ce îi place. Câte un pic. Nu o să-şi mănânce un fruct din prima, nici jumătate măcar.
Căpşunile sunt cu potenţial alergen mai mare aşa încât te-aş sfătui să le eviţi deocamdată, mai ales că nu cred să fi apărut din acelea de grădină, ci doar de seră, din import. Mai poţi încerca cu bucăţele de mandarine (sunt mai dulci şi mai puţin acide decât portocalele).
Mărul poţi încerca să i-l dai ras sau copt. Dacă îl faci copt încearcă să îl amestecu cu cartof dulce copt căci dovleac nu cred că găseşti în anotimpul ăsta.
Şi trebuie să apară cireşele şi vişinele.
Dar, oricum, take it easy. După multe încercări o să pape el ceva-ceva.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: