Reţete pentru pitici

Mâncărică aromată (pui cu orez, cimbru şi rozmarin)

Posted on: 29/10/2009

Se ia o bucată de piept de pui congelată. Ca să-mi fie uşor să gătesc mâncarea copilului, porţionez câte un piept de pui în bucăţi mai mici atunci când este semiîngheţat (nu beton, căci nu prea se taie decât cu ciocanul:) ). De fiecare dată când am nevoie scot câte o bucăţică sau două. La fel procedez şi cu carnea de vită.

Fierbi bucata de pui, aşa congelată cum e, în apă cu puţină sare (cât poţi lua cu un vârf de cuţit).

Pui o sfeclă roşie la fiert sau dacă ai prin frigider o bucată rămasă de la piureul roz, atunci foloseşti din aceea.

Cureţi o ceapă mică şi o tai felii.

Speli o treime de cescuţă de orez. Eu am folosit orez sălbatic pentru că în reţeta originală era brun dar nu aveam în cămară.

Căleşti 1-2 minute ceapa într-o lingură de ulei de măsline. Pui orezul spălat, sflecla şi puiul fiert şi tăiat bucăţi. Căleşti un minut şi torni supa de pui. Mai adaugi puţin cimbru pisat şi rozmarin. Ideal ar fi ca ierburile să fie proaspete dar poţi folosi şi uscate. Atenţie însă că rozmarinul nu se înmoaie foarte bine la fiert şi trebuie pescuit din mâncare înainte de pasare. Cred că poţi pune rozmarinul uscat într-o punguţă din tifon şi îl fierbi aşa. E mai uşor de eliminat la final.

Fierbi mâncarea la foc mic, amestecând din când în când ca să nu se prindă orezul de fundul crăticioarei. Când mai e puţină zeamă stingi flacăra şi acoperi cu un capac. Orezul va absorbi aproape toată zeama. Dacă mâncarea rămâne încă prea lichidă atunci mai scurge din ea înainte să pasezi la blender. Dacă mâncarea e prea groasă, mai adaugă un pic de iaurt când pasezi sau puţin din laptele cu care este copilul obişnuit.

La pasare orezul nu se sfărâmă foarte bine şi prin mâncare mai rămân bucăţele mici de boabe. Dacă bebeluşul e prea mic şi încă nu ştie să mestece sau dacă ţi-e frică să nu se înnece, atunci mai bine sfărâmi boabele de orez când sunt uscate şi apoi pui în mâncare praful de orez obţinut.

Poftă bună! Sonia a hăpăit ieri o porţie sănătoasă din mâncarea asta, astfel încât nici nu s-a mai uitat la felul doi care era printre preferatele ei (paste cu ardei). Pentru că totuşi nu are prea multe legume şi e o mâncare relativ simplă, nu îi dau maximum de yummies.

4 yummies

2 Răspunsuri to "Mâncărică aromată (pui cu orez, cimbru şi rozmarin)"

Salut! Te-as ruga sa faci o lista de ierburi aromatice incercate de voi si tolerate de bebelusa, m-ar ajuta grozav! Eu stiu clasicul patrunjel si marar, clasica frunza de telina si eventual ceva tarhon, dar nu am incercat sa-i dau bebelusului.
Vad ca tu ai curaj sa incerci mai multe ierburi si cred ca-s mai multe mamici curioase.
Eventual, daca se poate, fa o lista si cu legumele care se „asorteaza” cu diversele plante. Macar sa-mi formez o idee, ca pe urma continui.
Retetele sunt groave, deja imi fac lista de cumparaturi in functie de ce ai gatit saptamana asta!
Multumesc pentru idei si te rog sa continui!

@lore: Bună idee. Promit să compun un post despre ierburi aromatice în mâncarea bebeluşilor şi eventual să le leg cumva de legumele care se potrivesc deşi combinaţiile sunt mai mult după ureche:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: