Reţete pentru pitici

Măr copt cu brânzică

Posted on: 27/10/2009

Pentru micul dejun, o idee excelentă este mărul copt. Poate fi dat de la vârste relativ mici, tocmai pentru că este copt. Cu Sonia am început diversificarea pe la 4 luni şi o săptămână, dar fructele am început să le introduc de pe la 5 luni şi ceva. M-am lovit încă de la început de strâmbăturile de rigoare la orice conţinea mere coapte. Dar am insistat peste ceva timp şi acum le mănâncă cu mare poftă.

Iei un măr (un soi mai dulce), îl speli, îi cureţi cotorul cu un cuţit special, zimţat, de scobit mere. Aşezi într-un vas yena mic o folie de aluminiu, cam cât să învelească mărul. Aşezi mărul curăţat de cotor pe folie. Introduci în mijlocul mărului câteva stafide, un praf de scorţişoară şi un strop de sirop de arţar (eu iau de la Mega Image, de la raftul cu produse bio). Înveleşti mărul în folie şi dai la cuptor pentru 45-60 de minute.

Când se mai răcoreşte desfaci folia, cureţi mărul de coajă şi pasezi la blender pulpa împreună cu stafidele. La final îl amesteci cu brânzică de vaci sau cu ricotta. Eu folosesc mai mult ricotta (tot de la Mega Image) şi e super yummy.

HINT: mărul cu coajă, învelit în folie, lasă mai mult suc care poate fi folosit la pasare decât mărul fără coajă, pus direct în vasul termorezistent.

5 yummies

Reclame

1 Response to "Măr copt cu brânzică"

[…] timp am pus la cuptor un măr, ca aici. În folie, cu stafide, un pic de unt, scorţişoară şi un strop de sirop de […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: