Reţete pentru pitici

Piure de cartofi îmbunătăţit

Posted on: 26/10/2009

Pentru majoritatea piureurilor de legume sau orice alte mâncăruri pentru pitici folosesc un blender Philips cu pahar mare şi două pahare mici, cu capac şi cuţite separate. E o minune. Când daţi la blender mâncarea, puneţi suficient de multă zeamă astfel încât motorul aparatului să nu facă un efort suplimentar şi să se ardă.

Pentru piureul de cartofi cu brânzică, la început îţi ajunge un cartof mic pentru a stăvili apetitul gingaşului îngeraş. Pe parcurs, când va mânca mai mult, vei avea nevoie de doi cartofi, mai ales dacă vrei să ai pentru două mese. Mai pune deoparte şi un pic de iaurt şi un pic de brânzică. Ideal ar fi să se scoţi din frigider cu măcar o oră înainte de a prepara piureul.

Curăţă cartoful şi pune-l la fiert în puţină apă. Ca să aibă un gust oarecum mai bun poţi să pui la fiert şi puţină sare (cam cât iei cu vârful unui cuţit).

Fierbe bine şi lasă să se răcorească. Pasează într-o farfurie cu un instrument de pasat cartofii fierţi. Amestecă cu o lingură de brânză (poate fi de vaci, ricotta sau tartinabilă, câteodată) şi iaurt cam cât intră. Compoziţia finală trebuie să fie destul de moale ca să nu se lipească de cerul gurii micuţului. Dacă bebeluşul nu ştie încă să mestece bine, dă la blender piureul. Astfel se vor măcina şi bucăţelele de cartof rămase după pasare.

Dacă piticul are peste 6 luni, poţi îmbunătăţi piureul cu un gălbenuş de ou fiert tare.

5 yummies

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: