Reţete pentru pitici

Meniu cu avocado

Posted on: 26/10/2009

Avocado, chiar dacă la noi nu este foarte folosit în bucătărie, este un fruct extrem de hrănitor şi printre primele ce pot fi date copiilor mici, atunci când se începe diversificarea. Conţine grăsimi „bune” şi are poate fi foarte uşor mixat cu câteva fructe/legume.

Cumpăraţi un avocado cât mai copt (să fie verde închis şi un pic moale atunci când îl apăsaţi cu degetul). Eu am luat de la Mega Image până acum dar nu am nimerit încă unul foarte bine copt, cu aspect untos atunci când îl tai, dar poate voi aveţi mai mult noroc.

Mai pregătiţi o banană, un cartof şi iaurt.

Micul dejun – banană cu avocado

Curăţaţi avocado de coajă, tăiaţi în două, de-a lungul fructului şi eliminaţi sâmburele. Pentru o porţie mare de piure puteţi folosi jumătate de fruct. Pentru o porţie normală e de ajuns şi un sfert. Puneţi în blender avocado tăiat bucăţele, câteva felii de banană (maxim jumătate) şi iaurt, atât cât să rezulte un piure cremos. Mixaţi şi serviţi copilului cu linguriţa.

În cazul în care piureul este prea subţire, puteţi îngroşa cu cereale sau cu biscuiţi fărâmiţaţi.

Prânz/cină – cartof cu avocado

Curăţaţi un cartof  şi puneţi-l la fiert în apă cu puţină sare. După ce se răcoreşte puţin puneţi în blender cartoful fiert, avocado tăiat cubuleţe (un sfert sau maximum jumătate de fruct) şi iaurt. Pasaţi.

Eu i-am dat Soniei avocado de pe la 5 luni şi l-a tolerat foarte bine. Încercaţi să îl amestecaţi cu altceva, căci altfel nu prea are gust şi nu e apetisant.

4 yummies

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: