Reţete pentru pitici

Primele cereale

Posted on: 22/10/2009

La început au fost cerealele. Cel puţin la Sonia. Milupa cât mai simple. I-au plăcut mai mult cele cu porumb şi orez, pentru 4 luni. Cele cu orez bio se umflă mult mai mult şi curgeau mai greu din biberon.

Acum mănâncă cereale cu orez şi banane parcă. Tot de la Milupa.

Şi totuşi, chiar dacă sunt gustoase, copilul nu le-a acceptat niciodată foarte uşor. Până când…a descoperit iaurtul. Nimic nu e mai bun decât iaurtul.

Dacă trebuie să începeţi diversificarea devreme, aveţi răbdare cu cerealele. Dacă nu le suge din biberon cu tetină L, atunci aşteptaţi până când învaţă să le mănânce cu linguriţa şi atunci amestecaţi-le prima dată cu lapte (sân sau formulă) şi mai apoi cu iaurt, dacă îi place.

În cazul în care vreţi să folosiţi cereale naturale, nu pot decât să vă sfătuiesc să măcinaţi nişte orez (cel mai bine tolerat de către bebeluşii mici) şi să îl fierbeţi în lapte. Nu am încercat cu lapte formulă dar cred că merge. Dacă a trecut de 6 luni, cred că puteţi încerca cu lapte UHT cu 1,8% grăsime.

Dacă vă e mai simplu, atunci fiebeţi orezul întreg cu laptele, adăugaţi un pic de vanilie din păstaie sau un strop de zahăr vanilat ori puţină scorţisoară. După ce boabele s-au umflat lăsaţi orezul cu lapte la răcit şi pasaţi-l cât mai e încă un pic cald.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: